Deși neglijat în cele mai multe cazuri, un separator de grăsimi sub chiuvetă este util și obligatoriu să fie montat pentru ca orice restaurant, pensiune, fast-food, bar etc să funcționeze legal.
Rolul lui este să oprească toate uleiurile și grăsimile pentru a nu ajunge la canalizare și în apa freatică din sol. Utilizarea unui separator de grăsimi sub chiuvetă ajută protejarea sistemului de evacuare a apelor menajere. În cazul în care grăsimile ar fi evacuate direct în sistemul de canalizare, ar afecta pereții conductelor, proces în urma căruia ar apărea coroziunea, blocajele și mirosurile neplăcute.
- câștigi bani (costă foarte puțin în comparație cu schimbatul țevilor/tubulaturii + ușor de întreținut)
- câștigi timp (se montează ușor și de către oricine)
- câștigi spațiu (compact, cu dimensiuni reduse, se poate instala în orice bucătărie)
- scapi de amendă (ești în legalitate conform legislației actuale, protejezi mediul înconjurător)
- scapi de mirosul neplăcut (nu apar blocaje de grăsimi, nu se colmatează țevile)