Biroul de presă al I.S.U. București informează că, până cel târziu la 31 decembrie 2016, persoanele care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu sunt obligate să obțină acest act. Amenzile nu se vor aplica până la 31 decembrie, dar din luna ianuarie a anului viitor sancțiunile vor fi cuprinse între 20 000 și 50 000 de lei.
Potrivit sursei citate, obligațiile pentru obținerea autorizației revin beneficiarilor investiției sau persoanelor fizice/juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente. Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investițiilor.
Astăzi, posibilitatea de a preveni, controla și stinge incendii este net superioară. Un amănunt foarte important în acest proces este rezerva de incendiu. Aceasta presupune o cantitate de apă special dedicată stingerii incendiilor care este stocată și pusă la dispoziția pompierilor sau a voluntarilor, fiind disponibilă non-stop. Pentru a avea permanent o rezervă de apă antiincendiu este necesar un rezervor dedicat.
1st Criber – Alege o soluție antiincendiu personalizată!